Ons werk

Om u een indruk te geven van ons werk, hebben wij een aantal projecten uit het verleden voor u gefotografeerd en beschreven.

In de beschrijvingen lichten we toe wat we aantroffen bij aanvang en wat onze overwegingen bij de gekozen behandelmethode.


Appartementencomplex

TAANKADE

Appartementencomplex

STEILSTEVEN

Appartementencomplex

VOSSENBURGH

Appartementencomplex

SPINHOF

Appartementencomplex

RUYSDAELSTRAATAppartementencomplex Taankade-Voorstraat

Project

Appartementencomplex Taankade-Voorstraat   |   Dordrecht

Specifieke projectkenmerken

Lucite Housepaint, Repair Care, Gefaseerd onderhoud, 0-beurt, Lucite Clean-Protector

 

Opdrachtgever

VvE Taankade-Voorstraat

We weten nu al dat we terug mogen komen!

Voor onze zeer gewaardeerde opdrachtgever VvE Taankade / Voorstraat in Dordrecht hebben we het genoegen gehad om het aanwezig houtwerk, staal en beton alsmede al het reparatiewerk aan de houten gevelelementen en betonrot uit te voeren.

Ons schildersbedrijf raakte vanuit de vergunningsfase betrokken, mede omdat het project een aantal moeilijk te benaderen bouwdelen bevat. Daarnaast hebben we uiteraard het technisch advies, op basis waarvan het schilderwerk uitgevoerd wordt, verzorgd en hebben we meegedacht over de kleurstelling van het complex. En om het helemaal af te maken voeren we het project gefaseerd uit. We weten dus nu al dat we in 2017 mogen terug komen!

 

Helemaal kaal!

Tijdens de opname van het schilderwerk hebben we met name aandacht besteed aan het verniswerk op de inpandig gelegen kozijnen. Vernis, ook wel blank of transparant schilderwerk genoemd, is een uitermate moeilijk te behandelen afwerking omdat hier bijna niets goed op hecht. Dit vanwege de oppervlaktespanningen die tussen de bestaande vernislaag en de nieuw aan te brengen verflaag ontstaat. Eenvoudig gezegd zullen deze oppervlaktespanningen zorgen voor onthechting van de nieuw op te brengen verflaag. En heeft zowel technisch als esthetisch onwenselijke bijwerkingen! Schildersbedrijf Groen heeft daarom geadviseerd om alle vernislagen te verwijderen en weer op te bouwen met een 3-laags verfsysteem waardoor er een deugdelijk verfsysteem ontstaat dat weer jaren mee kan!

 

100% Acrylaat is 100% gegarandeerd schoon!

Lucite housepaint is in dit project het toverwoord als het gaat om het afwerken van de betonnen bouwdelen in het complex.

Het is namelijk zo dat deze 100% acrylverf met ingebouwde cleanprotector één van de favoriete producten van onze jongens is om mee te werken. De nano-structuur van de geschilderde oppervlakte en de actieve bescherming hebben algen en mossen geen kans meer om aan te hechten. 

Daarnaast blijft door de permanente hydrofobering, die wateropname vermindert, de gevel langer droog en dus langer schoon

 

Leuk om te weten

Acrylverf is een acrylaatharsdispersie waarbij zeer fijne deeltjes acrylaat verdeeld (verdeeld = gedispergeerd) worden in water. Wanneer het water na het opbrengen van de acrylverf verdampt, blijft er een watervaste en zeer flexibele laag acrylaat over. De hoeveelheid acrylaat bepaald de flexibiliteit en reinigingskracht van de eindlaag. Bij Lucite housepaint is het acrylaatgehalte zeer hoog (100%).

 

Meedenken zit in de genen bij Groen Schilders.

Schilderwerk is een technisch noodzakelijke onderhoudspost die de kosten van het vastgoedbezit relatief zwaar belast. Als Schildersbedrijf Groen streven wij er naar om deze kosten zo laag mogelijk te houden door de focus op kwaliteit te blijven handhaven. Maar we denken ook mee in het in fasen uitvoeren van schilderwerk, zoals in dit project het geval is.  Hier hebben we de meest noodzakelijk binnenring nu al aangepakt en komen we (graag!) in 2017 terug om de buitenring te voorzien van een stukje vakwerk. Kijk, dat is zichtbaar Groen Schilders.Appartementencomplex Steilsteven

Project

Appartementencomplex Steilsteven   |   Papendrecht

Specifieke projectkenmerken

Groen BV Reinigingsteam, afwerken ISPO gevels, houtrot repareren, Lucite Housepaint,

Sigma Primer en S2U Gloss, Repair Care

Opdrachtgever

Woningbouwvereniging Woonkracht 10 

In opdracht van woningbouwvereniging Woonkracht 10 heeft schildersbedrijf Groen B.V de gevels van appartementencomplex Steilsteven van een professioneel onderhoudssysteem van Lucite Housepaint voorzien. Een hoogwaardige zijdenmatte gevelverf die over zelfreinigend vermogen beschikt en het pand jaren lang beschermt tegen weersinvloeden en de daarmee gepaard gaande gevelverontreiniging. 

 

Gevelonderhoud

Wij zijn doormiddel van ons technisch advies en scherpe offerte betrokken geraakt als vaste onderhoudspartner van de woningbouwvereniging, waarin met name de ISPO gevels door zijn lichte kleurstelling veel technische aandacht vereiste. Mede vanwege dit feit is er gekozen voor een hoogwaardig verfsysteem van Lucite die een uitstekende bescherming biedt tegen agressieve, schadelijke luchtdampen en de daarmee gepaard gaande vuilaanhechting. 

 

Houten ondergrond; kozijnen, ramen en deuren

Na een grondige inspectie van het pand hebben wij geconstateerd dat kozijnen en deuren onderhevig waren aan houtrot. Om deze bouwtechnische gebreken te verhelpen kiest Schildersbedrijf Groen B.V voor Repair Care. Repair Care biedt jarenlange garantie tegen terugkeer van houtrot bij kritische verbindingen in uw kozijnwerk. 

Als verfsysteem hebben wij gekozen voor Sigma S2U Primer en Gloss. Beide producten vormen een zeer sterk eindlaag die bescherming biedt tegen krassen en beschadigingen bij intensief gebruik zoals dat bij appartementencomplexen gewoon is.Appartementencomplex Vossenburgh

Project

Appartementencomplex Vossenburgh, Bosweg 1-20   |   Papendrecht

Specifieke projectkenmerken

Groen BV reinigingsteam, afwerken ISPO gevels, houtrot repareren, Lotus-Effect van Lotusan,

Sigma S2U Primer en Sigma S2Y Gloss, kleuradvies, technisch advies en 5 jaar garantie. 

Opdrachtgever

VvE Vossenburgh

In opdracht van VvE Vossenburgh heeft schildersbedrijf Groen bv dit mooi gelegen appartementencomplex in Papendrecht van A tot Z mogen begeleiden naar een eindresultaat waar we trots op zijn! Schildersbedrijf Groen raakte betrokken bij dit project vanuit de adviesfase, waarin we zowel het technisch als kleuradvies hebben verzorgd, maar ook de diverse vergunningen hebben geregeld bij de gemeente Papendrecht voor de hoogwerker, schaft en sanitaire voorzieningen. 

 

Technisch advies

In dit project vielen met name alg- en mosaangroei op de afgepleisterde ISPO gevelbekleding en de aanwezige houtrot op. Beide veroorzaakt door de ligging van het pand; aan de rand van een park waar het milieu bovengemiddeld vochtig is. Daar door krijgen algen, mossen en houtschimmels een betere kans om de ondergrond aan te tasten. 

 

Afwerking buitengevels

De ISPO gevels waren voorzien van een dikke groene laag mos. Alvorens deze te behandelen, zijn de gevels grondig gereinigd door ons eigen reinigingsteam om de gevels daarna te afgewerkt met 2 lagen Sto Color Lotusan G. Wij hebben voor Sto Lotusan gekozen omdat het een gevelverf is met de befaamde Lotus-Effect-technologie die een optimale bescherming biedt tegen algen en schimmels op buitengevels zoals bij de VvE Vossenburgh.

 

Houtrot en schilderwerkzaamheden 

Schildersbedrijf Groen is gecertificeerd Repair Care bedrijf. Wij bieden totaaloplossingen voor houtrotherstel werkzaamheden. Schildersbedrijf Groen B.V heeft door zijn jarenlange ervaring zich op de technische staat van de houten ondergronden zoals kozijnen en deuren en weet met Repair Care altijd een goed advies te maken. In dit project was het advies repareren, maar het komt ook voor dat we over moeten gaan tot deelvervanging van het kozijn. In beide gevallen is Schildersbedrijf Groen de geschikte partner. 

 

Nadat we het houtrot gerepareerd hebben, hebben we het houtwerk behandeld met Sigma S2U Primer als grondlaag en een tweetal lagen Sigma S2U Gloss voor gegarandeerd verfsysteem met 5 jaar garantie. 

 APPARTEMENTENCOMPLEX Jacob van Ruysdaelstraat

Project

 

 

Appartementencomplex Jacob van Ruysdaelstraat 2 - 64   |   Papendrecht

Een wooncomplex met koopwoningen en garageboxen

Opdrachtgever

VvE Jacob van Ruysdaelstraat

“Inmiddels ben ik alweer meer dan 30 jaar betrokken in de bouw in diverse functies, waarvan de laatste 7 jaar als planontwikkelaar / bouwkostendeskundige bij Heijmans Utiliteitsbouw. Vanuit dat perspectief is het logisch dat ik de technisch aanspreekpunt ben voor onze VvE. Ik zie en weet nu eenmaal tot op de baksteen nauwkeurig wat het zou mogen kosten”. Aldus Louis Tenthof van Noorden, die samen met zijn vrouw verantwoordelijk is voor het meerjarig onderhoudsplan waarnaar de VvE handelt. 

Wilt u weten waarom Louis voor Groen schilders gekozen heeft?

 

“Toen we hier kwamen wonen, was er sprake van achterstallig onderhoud. De liften hadden onderhoud nodig, daken diende geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd te worden, maar voornamelijk het schilderwerk moest aangepakt worden om erger te voorkomen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een onderhoud partner met een gevestigde naam in het Papendrechtse. En dat is Groen Schilders geworden.

“Groen heeft  nu eenmaal een bekende naam in Papendrecht en de offerte was het meest uitgebreid. Ik wist dus zeer precies wat ik kon verwachten. En dat was voor mij van doorslaggevend belang”. Aldus de heer Tenhof van Noorden. 

 

Het werk zelf moet de belofte in de offerte altijd waarmaken natuurlijk. Een begrip als kwaliteit is snel geroepen als het gaat om schilderwerk, maar of dat geleverd is weet je altijd pas een paar maanden of soms een paar jaar achteraf. “Groen Schilders is alweer 2 jaar betrokken bij ons onderhoudsplan en wat echt op valt is de open communicatie met Richard”.Spinhof, 's Gravendeel

Project

 

 

Wooncomplex Spinhof   |   Spinnerijstraat 's Gravendeel

Een wooncomplex met 51 woningen voor senioren en jongeren, bestaande uit vier stroken bebouwing met daartussen een multifunctioneel atrium en twee hoven

Opdrachtgever

TRI61 / Tri-Casa Vastgoedbeheer B.V.


OverigE PROJECTEN