Houtrot? Met groen schilders prikt u daar direct door heen!

Hoe ontstaat houtrot?

In de praktijk ontstaat houtrot vaak in de hoeken van het kozijn, in de onderdorpels omdat daar de vochtbelasting het hoogst is, bij aansluitingen tussen een houten onderdeel op een metalen of betonnen onderdeel zoals in een kozijn de zogenaamde "stoeltjesprofielen" problemen geven of gewoon door de wind. Bouwdelen die in de wind staan, vertonen op den duur "windscheuren" die voor veel problemen kunnen zorgen. De oorzaak zit het dus in het kleinste scheurtje op uw kozijn. Deze scheurtjes vormen vochtaantrekkers, die in combinatie met zuurstof en temperatuur uw kozijn veel schade toe brengt.

U kunt vanaf nu dus zelf uw pand controleren op houtrot door kritisch te kijken naar scheurtjes en kieren in uw houtwerk. Mocht u dit constateren, prik dan zachtjes rondom deze plekken. Een rot kozijn kenmerkt zich door "boterzacht" te zijn. U prikt dus letterlijk en figuurlijk zo door houtrot heen!

 

Wat doen wij aan houtrot?

Tijdens het offertetraject inspecteren wij uw pand op hout aantastingen. Dit geeft een goed beeld van de technische staat en u bent al in een vroeg stadium op de hoogte van de investering die het repareren met zich mee brengt. Dit kan in een directe reparatie van de gebreken en het schilderwerk, maar wij kunnen dit ook 

in een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) gieten, waardoor eerst de noodzakelijke technische bouwdelen worden aangepakt en pas in een later stadium de esthetische worden ingekleurd door ons. Ideaal voor woningbouwverenigingen en VvE's omdat de investering over een langere periode wordt uitgestreken, maar de kwaliteit van het bouwdeel gewaarborgd blijft.

Tijdens de oplevering van het project laten wij zien wat het resultaat is en krijgt u van ons op papier (tot 10 jaar garantie op de houtrot reparatie) zodat u met een gerust hart van uw kostbare bezit kunt genieten. Daarnaast monitoren wij door periodieke controles uw schilderwerk. Zo komt u nooit meer voor verrassingen te staan!